English

Materiale promotionale, Anunţuri, Comunicate, Evenimente

Anunţuri, Comunicate, Evenimente


Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) in parteneriat cu Blocul Național Sindical (BNS) si Academia de Studii Economice (ASE) organizează in data 19 octombrie 2017, la Bucuresti, conferința cu tema „Mobilizarea BIOMASEI - Dreptul la Energie”
Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) in parteneriat cu Blocul Național Sindical (BNS) si Academia de Studii Economice (ASE) organizează conferința cu tema „Mobilizarea BIOMASEI - Dreptul la Energie”. Conferința își propune să reunească reprezentanți ai mediului politic, ai sindicatelor, ai mediului de afaceri, ai producătorilor de energie și ai societății civile în vederea identificării prioritaților naționale în domeniu și a unui plan de acțiuni concret pentru punerea în valoare a potențialului pe care biomasa îl are în relația cu situația economică și socială a mediului rural și urban din Romania.
Confirmarea participarii se poate realiza pana la data de 15 octombrie a.c., prin completarea formularului disponibil pe www.piarom.ro.


MDRAPFE, in calitate de Autoritate Nationala si Punct National de Contact pentru Programul Transnational Dunarea, organizeaza la Galati, in data de 11 aprilie, un eveniment de informare dedicat organizatiilor interesate sa faca parte dintr-o Grupare Europeana de Cooperare Teritoriala, potential beneficiar unic al unui proiect transnational
MDRAPFE, in calitate de Autoritate Nationala si Punct National de Contact pentru Programul Transnational Dunarea, organizeaza la Galati, in data de 11 aprilie, un eveniment de informare dedicat organizatiilor interesate sa faca parte dintr-o Grupare Europeana de Cooperare Teritoriala,
potential beneficiar unic al unui proiect transnational. GECT reprezintă în sensul legislației naționale, persoana juridică de drept privat, non profit, cu patrimoniu propriu și având sediul pe teritoriul unui stat membru UE. Aceasta își desfășoară activități de interes public prin care este facilitată cooperare teritorială și se constituie pe teritoriul României sau prin asocierea unor entități eligibile din cel puțin două state dintre care cel puțin unul având statut de stat membru UE.
Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati link-ul.
Agenda evenimentului (.pdf)


Eveniment interregional in domeniul eficientei energetice organizat in cadrul proiectului REBUS – „Masuri pentru reabilitarea energetica a cladirilor”
„Reprezentanti ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est au participat in perioada 05-06 octombrie 2016, in Creta, la cel de-al doilea eveniment interregional in domeniul eficientei energetice organizat cu sprijinul Administratiei Regiunii Creta din Grecia, in cadrul proiectului REBUS – „Masuri pentru reabilitarea energetica a cladirilor”. Proiectul vizeaza sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon in toate sectoarele prin imbunatatirea implementarii politicilor si programelor de dezvoltare regionala.
Comunicat de presa (pdf)


Reprezentanti ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est (ADR SE) au participat in perioada 5-6 octombrie 2016, la Galati, la evenimentul „ Conferinta Internationala a Clusterelor 2016”
Evenimentul a avut loc in incinta Complexului Muzeal al Stiintelor Naturii din Galati si a avut drept principal obiectiv integrarea mediului de afaceri si al celui de cercetare-dezvoltare-inovare in lanturi de valoare relevante la nivel european. Manifestarea s-a bucurat de prezenta unor prestigiosi reprezentanti ai organismelor europene reprezentative, institute de cercetare, universitati, firme, clustere.
Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, puteti accesa: Conferinta Internationala a Clusterelor 2016


REBUS – „Masuri pentru reabilitarea energetica a cladirilor”, proiect finantat in cadrul Programului Interreg Europe
Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est (ADR SE), alaturi de alti 7 parteneri din regiuni ale UE, implementeaza proiectul REBUS – „Masuri pentru reabilitarea energetica a cladirilor”, finantat in cadrul Programului de Cooperare Interreg Europe, Prioritatea 3 „Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon in toate sectoarele”, obiectivul specific 3.1 „Imbunatatirea implementarii politicilor si programelor de dezvoltare regionala”.
Comunicat de presa (pdf)


Conferinta finala a proiectului “Managementul Polului National de Competitivitate in Promovarea Sistemelor Moderne de Fabricatie pentru Implementarea Principiilor Economiilor Verzi – MEDGreen”
Joi, 17 decembrie 2015, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est (ADR SE) a avut loc conferinta finala a proiectului “Managementul Polului National de Competitivitate in Promovarea Sistemelor Moderne de Fabricatie pentru Implementarea Pricipiilor Economiei Verzi – MEDGreen”, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare nr. P0102423/5118/22.05.2014, cod SMIS 50420, incheiat cu Ministerul Fondurilor Europene. Valoarea totala a proiectului a fost de peste 850.000 lei, din care asistenta financiara nerambursabila, de peste 840.000 lei. Proiectul a fost implementat de catre ADR SE, in calitate de Entitate de Management a Polului de Competitivitate MEDGreen, in perioada 22 mai 2014 – 31 decembrie 2015
Comunicat de presa (pdf)


A fost publicat Newsletter-ul Energiei Verzi – Editia 7
Newsletter Energia Verde Editia 7

„Catalog Targ CCIA Braila – 2014” - promovare Pol MEDGreen
Catalogul expozitiei AgriCultura 2014 (23 MB pdf)



Promovare Pol MEDGreen – Targul National „Agricultura 2015 – editia a XIX-a

Polul MEDGreen a fost promovat de catre ADR SE, in calitate de Entitate de Management, in cadrul Targului National „Agricultura 2015”, organizat de catre Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila, in perioada 01-04 octombrie,in Parcarea Braila Mall. Targul s-a adresat producatorilor, distribuitorilor si importatorilor de masini si utilaje agricole, utilaje si instalatii pentru industria alimentara, energii regenerabile, substante pentru fertilizarea si protectia plantelor, legumicultori, horticultori, producatori de vinuri.
Pe langa componenta expozitionala, targul a adus in atentia publicului si un program complex de evenimente informative si seminarii. Pentru acest eveniment, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila a editat un Catalog al Targului, cu prezentarea tuturor participantilor si a evenimentelor desfasurate pe parcursul targului. Polul de Competitivitate MEDGreen a fost promovat si prin publicarea a doua pagini in Catalogul Targului. Agenda si Regulament AgriCultura 2015
MEDGreen prezent in Catalogul Targului AgriCultura 2015

Promovare Pol MEDGreen targ ALEA 2015

Polul MEDGreen a fost promovat de catre ADR SE, in calitate de Entitate de Management, in cadrul Targului „Surse regenerabile de energie ALEA 2015 – Targ de echipamente si solutii complete”, organizat in perioada 19-20 septembrie 2015, la Alba Iulia, de catre Agentia Locala a Energiei Alba si Consiliul Judetean Alba.

Organizare atelier de lucru privind cercetarea de specialitate in domeniul fabricatiei de echipamente si tehnologii destinate utilizarii energiei regenerabile

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est (ADR SE) anunta organizarea unui atelier de lucru privind cercetarea de specialitate in domeniul fabricatiei de echipamente si tehnologii destinate utilizarii energiei regenerabile.
Evenimentul va avea loc in data de 08 octombrie 2015, incepand cu ora 09:00, la Universitatea „Dunarea de Jos”Galati (Sala Senatului, parter).
Evenimentul se va desfasura in paralel cu cea de-a doua editie a Salonului UGAL INVENT, organizat de Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati in parteneriat cu Asociatia Generala a Inginerilor din Romania (AGIR) in perioada 07-09 octombrie 2015
Agenda UGAL INVENT

Conferinta de lansare a "Polului Naţional de Competitivitate în Promovarea Sistemelor Moderne de Fabricaţie pentru Implementarea Principiilor Economiei Verzi"

Polul MEDGreen a fost infiintat prin aderarea a peste 50 de firme, universitati, institutii de CDI, ONG-uri, clustere si alte tipuri de entitati cu activitate in domeniul producerii de echipamente si/sau servicii.
ADRSE - ecoHornet - Lafarge - Proiectele Ecopellet - ROSENC

Reuniune de lucru din 4 Noiembrie 2014, la sediul AM POS CCE

Reuniune de lucru pe tema “Instrumente pentru facilitarea dezvoltarii IMM-urilor: clustere, canale de valori, retele, incubatoare de afaceri”
ADRSE - Lafarge

Lansarea proiectului “Managementul Polului naţional de competitivitate în promovarea sistemelor moderne de fabricaţie pentru implementarea principiilor verzi – MEDGreen”

Brăila, 28.07.2014 Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est (ADR SE), derulează proiectul “Managementul Polului naţional de competitivitate în promovarea sistemelor moderne de fabricaţie pentru implementarea principiilor verzi – MEDGreen“, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene. Valoarea totală a proiectului este de 853.720 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 843.260 lei. Proiectul se implementează în Brăila, pe o durată de 19 luni, începând cu data de 22.05.2014.
cititi mai mult...